Menu

Dobře naložený e-shop

Swipe to the left

Party nakládané hermelíny zazáří na vašich silvestrovských stolech!

4 months ago 1189 Zobrazení Žádný komentář

Nakládání sýrů je báječná kreativní zábava s velmi lahodným výsledkem. Nebojte se popustit uzdu své fantazie, možností s čím lze sýry naložit je nepřeberné množství! Inspiraci se meze nekladou, záleží na rozložení chuřových pohárků každé strávníka, a taky dobře naložené pochoutky

Hospodsky pivně naloženo

5 months ago 1431 Zobrazení Žádný komentář

Hospodsky pivně rozloženo

O tom že náš zcela nový a vylepšený Sedlčanský Romadur má sám o sobě pořádné grády, a proto by neměl chybět na žádném hospodském jídelním lístku vyprošťovaček k pivu, nemáme žádné pochyby. Abychom jeho vyzrálou chuť a nezaměnitelné aroma ještě trochu vyzdvihli, pořádně jej promázneme plnotučnou hořčicí. K tomu ještě něco kyselého a máte o tu servírovanou poctivou omamnou pivní báseň.


Hruškové podzimní pohlazení

5 months ago 836 Zobrazení Žádný komentář

Hruškové podzimní pohlazení

  • O tomto likéru se vám může nejen zdát, ale zároveň se vám po něm bude krásně spát. Takové to zimní jemné pohlazení. Sladká hruška v kombinaci s peprným nakládaným zázvorem udělá své a poznáte sami, že bude sladkým pohlazením s notnou dávkou koření na závěr.


Orientální vzpruha ve skle

5 months ago 627 Zobrazení Žádný komentář

S nastupujícím zimním obdobím a časem, kdy jsou rána mlhavá a večery ještě chladnější rádi sáhnete po horkém nápoji ze skla. Ten to teplý nápoj je vyšperkovaný tím, že zahřeje nejen na duši, ale hlavně na těle. Je to takový horký klenot v lahvi. V kombinaci s mandarinkou, medem, indickým kořením chai masala a dalšími ingrediencemi Vás postaví na nohy, nejen po náročném pracovním dni, ale také po noci, kdy jste zavítali do nejednoho baru či klubu. Tento vyprošťovací šperk ve skle je skvělým pomocníkem proti rýmě, kašli a nachlazení.

Nebuďte na kvašení, KVASTE!

5 months ago 1536 Zobrazení Žádný komentář

Fermentace, ANEB kvašením za zdravějšími zítřky

Kvašená módní záležitost dnešní gastro-hipsterské doby, nebo pradávná technika uchovávání vitaminu v potravinách, které v dnešní době získala znovuobrození? Jak se říká, ve víně je pravda, ale co potom ve zkvašeném víně, nebo-li burčáku.

POJĎTE SI PŘEŠÍCT KRÁTKY S STRUČNÝ POTOM, JAK SE DÁ JEDNODUŠE KVASIT A TO VLASTĚ COKOLIV, A VŠEM TVKVÍ BLAHODÁRNÍ ÚČINRK KVAŠENÍ PRO NÁŠ ORGANISMUS.

OKURKOVÁ SEZONA

Před 2 roky 2636 Zobrazení Žádný komentář

Okurková sezóna

Já vím, každý má nejraději ty svoje – nebo ty od či právě babičky, ale v rámci téhle nakládačky uvidíte, že téhle okurkové prospěla trochu změna. A to právě díky tomu, když je okurková sezóna –sáhněte totiž nejen do špajzu, ale taky do regálu, kde nedosatek okurkové úrody nahradíte, nakládanými dobrotami se vším všudy.

KOČOVNÁ NAKLÁDANÁ ZELENINA

Před 2 roky 5717 Zobrazení Žádný komentář

KOČOVNÁ NAKLÁDANÁ ZELENINA

Střádáte plány na letní exotickou dovolenou, nebo jste rádi v poklidu sami na chalupě či u vody. Oba dva způsoby trávení léta jsou v jistém ohledu moc fajn a pokud neprahnete po tom, vyrazit za exotikou ven, ale zvolili jste ten druhý způsob trávení léta a ještě k tomu rádi nakládáte a zavařujete sezonní úrodu, doporučila bych Vám vyzkoušet naložit si tak trochu po "exoticku" doma - netradičně třeba "turkmensky", kde se tento způsob uchovávání potravin v rámci "kočovného" způsobu života ukázal jako velmi užitečná věc. Tři turkmenké sestry Aknur, Gozel a Ajna se s námi podělily o jeden ze svých oblíbených rodinných receptů.

VELIKONOČNÍ NÁLOŽ S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Před 2 roky 3067 Zobrazení Žádný komentář

VELIKONOČNÍ NÁLOŽ S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Sezona medvědího česneku je tu! Hurá! Vyražte do lesů a hájů a nasbírejte si tuhle volně rostoucí bylinku s chutí česneku, která zároveň připomíná a hlavně se může přiavovat i jako špenát. Výborně se hodí nejen do pest, ale jen tak, na čerstvý chléb potřený máslem. A nebo taky do Sedlčanského hermelínu, jak jinak. A na velikonoční stůl máte vykoledováno!

Omamný Francouz

Před 2 roky 4037 Zobrazení Žádný komentář

Omamný Francouz

Podtóny Provance provází tento omamným, avšak charismatický sýr, jímž Zlatý Pepin stoprocentně je, kterýse stává spolu s praženým slunečnicovým semínkem a bylinkami skvělou kombinací. A nakládané švestičky „ze zahrádky" jsou už jen tou třešničkou na pomyslném sýrovém dortíčku.

Hanácká nálož s fazulou a čočkou

Před 2 roky 3160 Zobrazení Žádný komentář

Hanácká nálož s fazulou a čočkou

Haná je sýry provonělá. A proto nejni divu, že Nalož to v tomto kraji dost omamně nakládalo. Leč by si tato oblast primárně žádala jiného sýra, nebojte se zabrousit do jiných omamných sýrových krajů, zřeba těch od Sedlčan a nakládejte s kreací. Červené fazole k tomu jistí kvalitní výsledek hodný poctivé hostině na salaši.