Menu

Dobře naložený e-shop

Swipe to the left

OKURKOVÁ SEZONA

8 months ago 1365 Zobrazení Žádný komentář

Okurková sezóna

Já vím, každý má nejraději ty svoje – nebo ty od či právě babičky, ale v rámci téhle nakládačky uvidíte, že téhle okurkové prospěla trochu změna. A to právě díky tomu, když je okurková sezóna –sáhněte totiž nejen do špajzu, ale taky do regálu, kde nedosatek okurkové úrody nahradíte, nakládanými dobrotami se vším všudy.

KOČOVNÁ NAKLÁDANÁ ZELENINA

11 months ago 3280 Zobrazení Žádný komentář

KOČOVNÁ NAKLÁDANÁ ZELENINA

Střádáte plány na letní exotickou dovolenou, nebo jste rádi v poklidu sami na chalupě či u vody. Oba dva způsoby trávení léta jsou v jistém ohledu moc fajn a pokud neprahnete po tom, vyrazit za exotikou ven, ale zvolili jste ten druhý způsob trávení léta a ještě k tomu rádi nakládáte a zavařujete sezonní úrodu, doporučila bych Vám vyzkoušet naložit si tak trochu po "exoticku" doma - netradičně třeba "turkmensky", kde se tento způsob uchovávání potravin v rámci "kočovného" způsobu života ukázal jako velmi užitečná věc. Tři turkmenké sestry Aknur, Gozel a Ajna se s námi podělily o jeden ze svých oblíbených rodinných receptů.

VELIKONOČNÍ NÁLOŽ S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Před 1 roky 1824 Zobrazení Žádný komentář

VELIKONOČNÍ NÁLOŽ S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Sezona medvědího česneku je tu! Hurá! Vyražte do lesů a hájů a nasbírejte si tuhle volně rostoucí bylinku s chutí česneku, která zároveň připomíná a hlavně se může přiavovat i jako špenát. Výborně se hodí nejen do pest, ale jen tak, na čerstvý chléb potřený máslem. A nebo taky do Sedlčanského hermelínu, jak jinak. A na velikonoční stůl máte vykoledováno!

Omamný Francouz

Před 1 roky 2723 Zobrazení Žádný komentář

Omamný Francouz

Podtóny Provance provází tento omamným, avšak charismatický sýr, jímž Zlatý Pepin stoprocentně je, kterýse stává spolu s praženým slunečnicovým semínkem a bylinkami skvělou kombinací. A nakládané švestičky „ze zahrádky" jsou už jen tou třešničkou na pomyslném sýrovém dortíčku.

Hanácká nálož s fazulou a čočkou

Před 1 roky 2002 Zobrazení Žádný komentář

Hanácká nálož s fazulou a čočkou

Haná je sýry provonělá. A proto nejni divu, že Nalož to v tomto kraji dost omamně nakládalo. Leč by si tato oblast primárně žádala jiného sýra, nebojte se zabrousit do jiných omamných sýrových krajů, zřeba těch od Sedlčan a nakládejte s kreací. Červené fazole k tomu jistí kvalitní výsledek hodný poctivé hostině na salaši.

Nakládaný sýrový duch Vánoc

Před 1 roky 3270 Zobrazení Žádný komentář

Štědrý večer nám takřka klepe na dveře a s ním i stůl plný nálože chutného jídla a pití. Na sváteční tabuli by neměla chybět rybka s bramborovým salátkem, do kterého velmi rádo Nalož to dává kyselé okurky a perličkové nakládané cibulky. Aby však o pořádnou nálož svátečních chutí bylo postaráno, přináším sváteční recept na Nakládaného sýrové ducha Vánoc, který doslova svátečně provoní vaši domácnost :-D.

"Ne" vinné nakládané cibulky

Před 1 roky 3365 Zobrazení Žádný komentář

„Ne"vinné nakládané cibulky

Ten kdo má rád víno, určitě nepohrdne těmito cibulkami. Nejsou sice nakládané v pravém víně, ale ve vinném octě, takže i když navinulou chuť mají, jsou zároveň i štiplavě pikantní. A k čemu se takovéto cibulky nejlépe hodí? No ideálně k vínu :-D, ne nedělám si srandu. Ale k tomu přeci ještě něco, no třeba kus tučnějšího sýra, holandského typu např. Gouda, nebo italského salámku Chorizo.

Podzimní brusinkovice s vůní provance

Před 2 roky 1985 Zobrazení Žádný komentář

Po krásném a prosluněném září se nám za dveřmi ozval podzim a s ním i zachmuřená rána a déšť k tomu. Pojďme se za sluníčkem ještě jednou ohlédnout a to s naloženým ovocným alkoholem s nádechem léta..

Nakládaný hermelín s houbami

Před 2 roky 3890 Zobrazení Žádný komentář

Jelikož je Nalož to neustálým inovátorem v rámci nakládání, opět opět zabrousilo do nepoznaného, tedy okusilo naložit hermelín s tapenádou z podušených hub. A výsledek? Více než uspokojivý. No, ještě že ty houby letos tolik porostou.


Pečená cuketa s dýňovým a slunečnicovým semínkem

Před 2 roky 5438 Zobrazení Žádný komentář

Sezona cuket je v plném proudu. Také nevíte, kam s nimi? Cuketová polévka, cukeťáky, cuketa na gril, cuketa sem cuketa tam, prostě cuketa všude kam se podívám. Kam s ní, když už se vám o ní dokonce i zdá. Ideálně ji dát do sklenice, jak jinak než naložit do oleje. Připravila jsem pro vás velmi jednoduchý recept na nakládané cukety v olej, které se skvěle hodí ke grilovanému masu, hovězímu.