Menu

Dobře naložený e-shop

Swipe to the left

Hanácká nálož s fazulou a čočkou

Tisk
Hanácká nálož s fazulou a čočkou
Před 2 roky 3047 Zobrazení Žádný komentář

Hanácká nálož s fazulou a čočkou

Haná je sýry provonělá. A proto nejni divu, že Nalož to v tomto kraji dost omamně nakládalo. Leč by si tato oblast primárně žádala jiného sýra, nebojte se zabrousit do jiných omamných sýrových krajů, zřeba těch od Sedlčan a nakládejte s kreací. Červené fazole k tomu jistí kvalitní výsledek hodný poctivé hostině na salaši.

Na jednu sklenici se šroubovacím uzávěrem o objemu 1 l budete potřebovat:

4 Zlaté Pepiny

50 gramů červených fazolí v tomatě

4 lžíce nakládané čočky

2 stroužky česneku

2 menší červené cibule

4 kulaté nakládané chilli papričky

50 gramů čerstvého tvarohu

4 lžičky chilli pasty

1 lžička mleté červené papriky

2 špetky soli

200 ml rostlinného olej

Nalož to jde na to:

10 minut / Snadné

1 / Zlaté Pepiny si podélně rozkrojte a potřete je z obou stran předem utřeným tvarohem s česnekem a špetkou soli. Přidejte ještě po lžičce chilli pasty, kterou hezky rozmažte po celé ploše. Znovu přiklopte.

2 / Čočku a fazole si zceďte, nechejte však tak trochu nálevu v tom. Smíchejte dohromady. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na kolečka. Chilli papričky si nakrájejte, ale vlastně ani nemusíte.

3 / Začněte vrstvit do sklenice. Na dno dejte směs fazolí a čočky, poté Zlatého Pepina, červenou cibuli, zasypávejte pepřem a červenou paprikou. Nazapomeňte na kulaté chilli papričky. Takto vrstvěte dokud není sklenice takřka plná.

4 / Nechejte uležet maximálně den dva, a poté můžete baštit. K této „voňavé" náloži se ideálně hodí něco jednoduše krajíc čerstvého s vrstvou domácího másla.

Nalož to tip:

Tahle pocivá zimní nakládačka provoní celou kuchyni, a nejen ji. Konzumujte ideláně při zimních večerech na chaloupcerozpálené peci, k tomu popíjejte domácí kefír nebo jiný kysaný nápoj.