Menu

Dobře naložený e-shop

Swipe to the left

Hospodsky pivně naloženo

Tisk
Hospodsky pivně naloženo
před 18 dny 228 Zobrazení Žádný komentář

Hospodsky pivně naloženo

O tom že náš zcela nový a vylepšený Sedlčanský Romadur má sám o sobě pořádné grády, a proto by neměl chybět na žádném hospodském jídelním lístku vyprošťovaček k pivu, nemáme žádné pochyby. Abychom jeho vyzrálou chuť a nezaměnitelné aroma ještě trochu vyzdvihli, pořádně jej promázneme plnotučnou hořčicí. K tomu ještě něco kyselého a máte o tu servírovanou poctivou omamnou pivní báseň.

Na jednu sklenici s klipsem o objemu 500 ml budete potřebovat:

2 Sedlčanské Romadury

100 gramů gothajského salámu

1 bílá cibule

2 nakládané kvašené okurky

1 šalotka

2 bobkové listy

Lžička červené papriky

Lžička soli

Čerstvě namletý pepř

3 lžíce plnotučné hořčice

150 ml rostlinného oleje

Hospodsky naložíte během 10 minut:

Snadné

1 / Romadur nechejte cca 10 minut odpočinou na pokojové teplotě. Mezitím si oloupejte bílou cibuli a oloupanou šalotku si nakrájejte nadrobno. Kyselou okurku si také nakrájejte nadrobno.

2 / Kyselou si promíchejte se šalotkou. Gothajský salám, nebo salám junior si nakrájejte na kostičky

3 / Nejdříve si Romadurky pomažte z obou dvou stran plnotučnou hořčicí, posypte červenou paprikou a přiklopte vždy po kolečku bílé cibule. Takto si připravte všechny sýry.

4 / Začněte vrstvit do sklenice. Na úplné dno nasypejte relish – tedy směs nadrobno nasekanou směs okurky a šalotku. Poté přidejte „romadurový sendvič", nakonec zasypejte gothajem, osolte a opepřete. Nezapomeňte na bobkový list. Nakonec zalejte rostlinným olejem, ne však úplně na vrch.

Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny na pokojové teplotě. Tento „pivák" se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselý okurek.

Tip - Čím zapíjet a zajídat:Jak jinak než poctivě uleželou dvanáctkou, k tomu ještě zakusovat ideálně čerstvý kváskový chléb.