Menu

Dobře naložený e-shop

Swipe to the left

Hruškové podzimní pohlazení

Tisk
Hruškové podzimní pohlazení
před 25 dny 225 Zobrazení Žádný komentář

Hruškové podzimní pohlazení

  • O tomto likéru se vám může nejen zdát, ale zároveň se vám po něm bude krásně spát. Takové to zimní jemné pohlazení. Sladká hruška v kombinaci s peprným nakládaným zázvorem udělá své a poznáte sami, že bude sladkým pohlazením s notnou dávkou koření na závěr.

Na lahev o objemu 500 ml budete potřebovat:

2 vyzrálé hrušky

50 gramů nakládaného zázvoru

2 lžičky mleté skořice

1 badyán

Pár snítků čersvého nebo sušeného šalvěje

Kůra z jednoho bio citronu

Šťáva z půlky citronu

2 lžíce třtinového cukru

250 ml hruškového džusu

100 ml vodky

2 lžíce javorového sirupu

1 lžíce másla

Jde se na to:

1 / Hrušky i se slupkou si v rendlíčku na rozpáleném másle nechejte chvíli zredukovat na mírném ohni spolu s javorovým sirupem, poté přidejte třtinový cukr a ještě chvíli nechejte probublávat.

2 / Do větší nádoby s pítkem si přendejte džus a smíchejte jej spolu s vodkou a přidejte nakládaný zázvor včetně láku, citronovou šťávu, skořici a ještě jednou řádně promíchejte.

3 / Teď už se začne plnit lahev, stačí k tomu ta se širším hrdlem, tak aby se ingredience hezky pěkně promíchaly. Nejdříve přidejte zredukované hrušky, a badyán, nakonec zalejte tekutým likérem.

4 / Řádně promíchejte a nechejte 2 – 4 dny hezky uležet. Pak už můžete rovnou konzumovat, buď za tepla, pokud prohřejete, nebo jen tak na vychlazené z panáku.

Tip: Tento slaďoučký likér se skvěle hodí k lineckému pečivu, nebo ideálně namáčejte makovku namazanou čerstvým máslem a medem.