Menu

Dobře naložený e-shop

Swipe to the left

Omamný Francouz

Tisk
Omamný Francouz
Před 2 roky 3937 Zobrazení Žádný komentář

Omamný Francouz

Podtóny Provance provází tento omamným, avšak charismatický sýr, jímž Zlatý Pepin stoprocentně je, kterýse stává spolu s praženým slunečnicovým semínkem a bylinkami skvělou kombinací. A nakládané švestičky „ze zahrádky" jsou už jen tou třešničkou na pomyslném sýrovém dortíčku.

Na jednu sklenici s těsnícím klipsem o objemu 500 ml uzávěrem budete potřebovat:

3 ks Sedlsčanského Zlatého Pepina

200 ml rostlinného oleje

3 – 5 lžic sušených švestek

5 lžic kyselé pikantní marmelády (pokud máte jeřabinovou, bod pro vás, jinak lesní směs či rybíz)

2 lžíce perličkových cibulek

50 gramů baby špenátu

1 menší chilli paprička

Směs sušených bylinek

2 lžíce slunečnicových semínek

2 špetky soli

1 lžička pepře 4 barev

2 lžíce burbonu


Nakládání čili pojďte se do toho naložit:

Jednoduché – 20 minut

1 / Špenát si zpařte, zakápněte olivovým olejem a nechejte odpočinout. Slunečnicová semínka si mezitím opražte na suché pánvi se solí. Švestky si pokrájejte nadrobno a nechejte cca 10 minut nasáknout v burbonu.

2 / Sedlčanské "Pepíky" si podélně rozkrojte vetřete do nich marmeládu na obě půlky, zasypejte bylinkami a opět přiklopte. Chilli papričku si nakrájejte nadrobno.

3 / Do čisté sklenice střídavě vkládejte zrající sýr, perličkové cibulky, baby špenát, švestky. Zasypávejte opraženým slunečnicovým semínkem. Okořeňte trochou soli a pepřem. Vrstvy by měly držet hezky na sobě. Takto naplňte, dokud není sklenice zaplněná po okraj.

4 / Nakonec zalejte rostlinným olejem, aby byly veškeré ingredience ponořené. Pečlivě u zavřete a nechejte uležet 2 dny – 3 dny na pokojové teplotě Sklenici uchovávejte v chladnu, sklenice vydrží cca 14 dní.

Nalož to tip:

Tohoto charismatického Francouze podávejte jak jinak, než s francouzskou bílou bagetkou a červeným desertním vínem.

Více inspirativních naložených receptů objevíte v kuchařce:

Nalož to - kujme pi(c)kle v kuchyni, kterou můžete koupit na e-shopu www.naloz-to.cz