Menu

Dobře naložený e-shop

Swipe to the left

VELIKONOČNÍ NÁLOŽ S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Tisk
VELIKONOČNÍ NÁLOŽ S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
5 months ago 869 Zobrazení Žádný komentář

VELIKONOČNÍ NÁLOŽ S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Sezona medvědího česneku je tu! Hurá! Vyražte do lesů a hájů a nasbírejte si tuhle volně rostoucí bylinku s chutí česneku, která zároveň připomíná a hlavně se může přiavovat i jako špenát. Výborně se hodí nejen do pest, ale jen tak, na čerstvý chléb potřený máslem. A nebo taky do Sedlčanského hermelínu, jak jinak. A na velikonoční stůl máte vykoledováno!

Na jednu sklenici s těsnícím klipsem o objemu 500 ml uzávěrem budete potřebovat:

3 ks Sedlčanského hermelínu Smetanového

100 gramů česneku

2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

1 středně velká bílá cibule

50 gramů baby špenátu

1 menší chilli paprička

100 gramů sušené klobásky typu chorizo

2 lžíce sezamových semínek

2 špetky bylinkové soli

1 lžička pepře 4 barev

200 ml rostlinného oleje


Nakládání, čili pojďte na to s Nalož to:

Jednoduché – 15 minut

1 / Očištění medvědí česnek si zpařte, zakápněte trochou rostinného oleje a nechejte pčidejte sezamové semínko a rozmixujte na jemné pesto. Sedlčanské hermelíny Smetanové si podélně rozkrojte a potřete je směsí z obou půlek a zaklapněte. Nechejte chvilku odpočinout.

2 / Cibuli si očištěte a nakrájejte na tenší kolečka. Petržel si nasekejte nadrobno. Sušenou klobásku si nechejte v přírodním střívku a nakrájejte na kolečka. Sušená rajčata si jen lehce pokrájejte. Takto začnete vkládat střídavě do sklenice. Nejd

3 / Začněte vkládat do vymyté a čisté sklenice. Nejdříve Sedlčanský hermelí, poté kolečka cibule, klobásku, zasypávejte sušeným rajčetem a nasekanou chilli papričkou, zasypávejte bylinkami, pepřem a bylinkovou solí.

4 / Nakonec zalejte rostlinným olejem, aby byly veškeré ingredience ponořené, ale nebyla sklenice plná až po okraj. Pečlivě u zavřete a nechejte uležet 2 dny – 3 dny na pokojové teplotě. Sklenici uchovávejte v chladnu, takto uchovávané vydrží cca 14 dní, ale veřte mi, že tuhle jarní mňamku zblaznete mnohem dřív!

Nalož to tip na jarní konzumaci:

Tohoto vyjarněného mlsouna konzumujte ideálně s čerstvým kváskovým chlebem potřeným tenkou vrstvou másla a k tomu ideálně zapíjejte čerstvým kefírem. Je to prostě jarní mňamka!!!

Více takových receptů objevíte v kreativní nakládací kuchařce Nalož to - kujme pi(c)kle v kuchyni, kterou můžete koupit na e-shopu www.naloz-to.cz